17 maart 2008

Wordt verwacht 41 (nieuws, 2008)

DE MAN VAN ALLENDE

,,Laat maar, dat kan ik beter'', zei Isabel Allende, toen haar tweede man jaren geleden met schrijven begon. En iedereen weet hoe het de schrijfster van 'Het huis met de geesten' vergaan is.

Toch zette haar wederhelft, de Amerikaan William C. Gordon (1937), door en in juli 2008 verschijnt bij uitgeverij Signatuur dan eindelijk zijn debuut 'De dode smoking'. Dat hij de vijf jaar oudere echtgenoot is van de Chileense bestsellerschrijfster, zal ongetwijfeld hebben geholpen bij het verkopen van de rechten van zijn debuut aan Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Polen, Roemenië, Brazilië en Nederland.

Naar verluidt is 'De dode smoking' een crimi à la Raymond Chandler. Het boek speelt zich af in het Chinatown van San Francisco in de jaren zestig. Reginald Rockwood III, altijd gekleed in zwarte smoking, behoort tot de betere kringen van San Francisco. Maar dan komt hij bij een tragisch ongeval om het leven en rijst er plotseling twijfel over zijn identiteit. Was hij wel die rijke, gerespecteerde zakenman?

Zijn dood wordt vooral betreurd door zijn beste vriend Samuel Hamilton, met wie hij altijd in café Camelot kwam. Samuel is vastbesloten om de zaak op te helderen, maar of dat zo verstandig is... Zijn zoektocht leidt naar de kruidenwinkel van Mr. Song, een invloedrijke man die in Chinese vazen het geld en andere belangrijke documenten beheert. Langzaam maar zeker raakt de arme Hamilton verstrikt in een allesbehalve vriendelijk netwerk van Chinese gangsters en corrupte agenten in Chinatown.

Andere nieuwe titels:

Martin Suter - 'De donkere kant van de maan' (juli 2008)
Gisa Klönne - 'Onder het ijs' (september 2008)

Geen opmerkingen: