11 maart 2008

Detective in Botswana (nieuws, 2008)

PRECIOUS RAMOTSWE NU OOK OP TV

Van de thrillerreeks 'The No. 1 Ladies' Detective Agency', geschreven door Alexander McCall Smith, wordt een televisieserie gemaakt. De roman die de avonturen volgt van privédetective Precious Ramotswe, wordt versleuteld tot een reeks van dertien afleveringen. Zangeres en actrice Jill Scott (foto) neemt de hoofdrol voor haar rekening, aldus de BBC.

Een negentig minuten durende pilotaflevering, geschreven door scenarist Richard Curtis en geregisseerd door Anthony Minghella is met Pasen op BBC One te zien. Minghella won in 1996 een Oscar voor zijn regie van 'The English Patient' en werd drie jaar later genomineerd voor zijn scenario voor 'The Talented Mr. Ripley'. Curtis schreef het scenario voor 'Bridget Jones's Diary'.

De opnamen voor de reeks beginnen deze zomer in Botswana, waar de thrillerserie zich ook afspeelt. Actrice Anika Noni Rose speelt de roll van Precious' hoogst efficiënte, maar eigenaardige secretaresse Mma Makutsi. Precious Ramotswe onderzoekt in de serie van McCall Smith zaken, helpt mensen met hun persoonlijke problemen en bouwt ondertussen een speciale relatie op met de eigenaar van een lokale garage.

Alexander McCall Smith werd geboren in het voormalige Rhodesië, maar woont thans in Schotland. Van zijn boeken zijn in de Engelse taal alleen al meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Zijn reeks 'The No.1 Ladies’ Detective Agency' wordt in 26 talen uitgegeven. In 2003 won hij de belangrijkste prijs voor humoristische literatuur: de Saga Award.

Geen opmerkingen: