31 maart 2008

Wordt verwacht 47 (nieuws, 2008)

VORSTELIJK VERZONNEN

De ene Diana is de andere niet. Toch zoeken ze elkaar op in 'Vals', het thrillerdebuut van Sasha Otten dat in mei 2008 bij uitgeverij Karakter verschijnt. De ene Diana is Diana Dubois, een moderne en verdomd ambitieuze zakenvrouw. De andere luisterde naar de naam Marianne van Oranje-Nassau, prinses der Nederlanden (1810-1863). Zij was de rebelse dochter van koning Willem I en wordt ook wel 'de Lady Di van de negentiende eeuw' genoemd.

Diana Dubois krijgt dé baan van haar leven: hoofd zakelijke communicatie bij Koninklijke Laurens B.V., een internationaal opererend cosmeticaconcern. Een droombaan in een wereld vol glamour én een vorstelijk salaris. Zij wordt de rechterhand van Patrick Groothof, de absolute topman van het Nederlandse bedrijfsleven. Vol verwachting begint ze aan de samenwerking met deze charismatische CEO.

Maar dan toont Groothof zijn ware gezicht en valt Diana's droom in duigen. Er volgen anonieme bedreigingen en er wordt een aanslag gepleegd op het leven van haar beste vriendin.

Diana besluit Groothofs antecedenten eens onder de loep te nemen. Ze stuit daarbij op een aantal prangende vragen die dringend moeten worden beantwoord: hoe komt de man aan zijn enorme fortuin, wat is de ware identiteit van zijn hysterische echtgenote en waar komt Groothofs fascinatie voor het begrip 'prinses' vandaan? Een en ander brengt haar op het spoor van de eigenzinnige prinses Marianne.

'Vals' is de eerste titel in de serie 'Royal Mysteries': spannende fictie waarin waargebeurde geschiedenissen en de levens van koninklijke personages zijn verwerkt. Over de schrijfster van 'Vals' is overigens weinig bekend. Volgens Karakter is Sasha Otten freelance auteur en royaltydeskundige. Maar op het wereldwijde web is geen spoor van deze expert te vinden...

Andere nieuwe titels:

Loes den Hollander - 'Broeinest' (mei 2008)
Corine Hartman - 'Tweede adem' (eind mei 2008)
Claudia van der Sluis - 'Flikken Maastricht: Gestalkt' (juni 2008)

Geen opmerkingen: