17 maart 2008

Buiten adem (nieuws, 2008)

HARTMAN IN HET DUITS

Nog voor verschijnen van 'Schöner als der Tod', de Duitse versie van haar debuut 'Schone kunsten', en ruim voor de publicatie van 'Tweede adem', zijn de Duitse rechten van de tweede misdaadroman van Corine Hartman verkocht aan uitgeverij Heyne Verlag. Dit meldt Streekgids.nl. Volgens de site van de schrijfster zelf verschijnt 'Schöner als der Tod' op 1 april in een oplage van 15.000 exemplaren en komt haar tweede Duitstalige thriller tussen november 2008 en april 2009 op de markt.

In ''Tweede adem' (verschijningsdatum eind mei), moet Nelleke de Winter, inspecteur bij de politie in Lichtenvoorde, opnieuw aan de bak. Ditmaal moet ze de moord op de vrouw van een dierenarts zien op te lossen.

Corine Hartman is ook op een ander terrein druk bezig. Samen met collega-thrillerauteur Nicolet Steemers werkt ze aan een ongeveer twee uur durende voorstelling, die begint met een eenakter, waarna een tweegesprek volgt. De twee auteurs zullen ook voorlezen uit hun nieuwste boeken en tot slot kan het publiek vragen stellen. Enkele boekhandels en bibliotheken hebben al belangstelling getoond voor de voorstelling. Na enkele try-outs in mei zullen Hartman en Steemers ook optreden in juni, tijdens de Maand van het Spannende Boek.

(Bron: Streekgids.nl)

Geen opmerkingen: