09 maart 2021

Ontwaken in een ziekenhuis (nieuws, 2021)

Even een pseudoniem lenen  Een van de bestbewaarde geheimen in de Nederlandse boekenbranche is wie er schuilgaat achter het pseudoniem Suzanne Vermeer. Goed, we weten dat deze auteursnaam ooit is verzonnen door Paul Goeken. Maar het blijft de vraag wie na Goekens dood thrillers schrijft (of schrijven) onder de naam Suzanne Vermeer.

Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 15 april een thriller die een beetje aan de Suzanne Vermeer-soap doet denken. Het is Wie is Maud Dixon? van de Amerikaanse copywriter Alexandra Andrews. Hierin neemt een fan het leven van een door haar bewonderde schrijfster over.

Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon. Voor Florence is dit een droom die uitkomt.

Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek.

De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen.

Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon… De uitgever: 'Maar weet ze wat ze op het spel zet?'

Alexandra Andrews heeft gewerkt als journalist, redacteur en copywriter in New York en Parijs. Wie is Maud Dixon? is haar debuut en zal wereldwijd in vertaling verschijnen. De filmrechten zijn al verkocht aan de makers van de Fast & Furious- en Spiderman-films.

UPDATE 1 APRIL: Deze thriller verschijnt niet op 15 april, mar op 15 juli.

Geen opmerkingen: