14 maart 2021

Fingers crossed (nieuws, 2021)

Organisatie werkt aan 'fysiek' thrillerfestival in Harrogate  De organisatie van Harrogate International Festivals heeft bevestigd dat voorbereidingen worden getroffen voor het Theakston Old Peculier Crime Writing Festival komende zomer. Er zijn plannen om zoals vanouds het evenement in het Old Swan Hotel in Harrogate te plaatsvinden en wel van 22 tot en met 25 juli. 


De organisatie heeft uitgewerkte plannen klaar liggen om het festival coronaproof te laten doorgaan. In een statement op zijn website verklaart Harrogate International Festivals: 'We werken hard aan een 2021-editie en hebben de ambitie om een 'live' festival te ontwikkelen.'

'De huidige coronacrisis heeft bewezen een extreem dynamische te zijn, waarop voortdurend veranderende regels en restricties van toepassing zijn. Ons plan is om een veilig festival te organiseren met inachtneming van de richtlijnen van de Britse overheid.'

In voorgaande jaren kwamen de grootste namen uit het thrillergenre naar Harrogate. In hun kielzog reisden van over de hele wereld liefhebbers van misdaadliteratuur naar het festival. Vorig jaar werd het festival afgelast. Toen stonden niet de minste namen op het affiche: Michael Connelly, Martina Cole, Mark Billingham, Lisa Gardner, Kathy Reichs en Mick Herron.

Op social media is onder thrillerfans opgetogen gereageerd op het nieuws. Toegangskaaraten voor het festival zijn nog niet in de verkoop gegaan. Maar belangstellenden kunnen zich alvast inschrijven op de nieuwsbrief van het festival. Zodra er kaarten zijn, worden zij ge├»nformeerd.  

Bron: Yorkshire Live

Geen opmerkingen: