17 maart 2021

Wordt verwacht 485 (nieuws, 2021)

De genadeloze zee  'De koningin van de Australische noir', wordt ze genoemd. Maar uitgeverij A.W. Bruna houdt het gewoon op 'de meest succesvolle Australische misdaadauteur van de laatste jaren': Jane Harper. Op 11 mei verschijnt haar nieuwe thriller De overlevenden. 'Zelfs de diepste geheimen komen uiteindelijk bovendrijven', belooft de cover. 


Recensenten zijn vol lof over deze thriller. ‘Harper beschrijft ongelooflijk knap het landschap terwijl ze tegelijk een web weeft waarin allerlei geheimen zitten, klaar om langzaam onthuld te worden', schrijft The New York Times Book Review.’  En de Daily Mail concludeert: ‘De koningin van de Australische noir is terug met een emotioneel verhaal over de geheimen van een op het eerste gezicht keurig stadje. Opnieuw laat Harper zien hoe goed ze is in het beschrijven van angst en dreiging in gewone levens.'

Het verhaal: Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg.

Het schuldgevoel dat hem nog altijd achtervolgt, speelt op tijdens een familiebezoek aan de kleine kustplaats waar hij opgroeide. Kierans ouders hebben het niet makkelijk in deze stad, waar ieders geluk afhankelijk is van de genadeloze zee.

Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen aan de oppervlakten. Een gezonken boot, een vermist meisje en alle vragen die nooit zijn weggespoeld.

Jane Harper verhuisde als kind van Engeland naar AustraliĆ«. Ze heeft dertien jaar als journalist gewerkt. De droogte, haar thrillerdebuut, won in 2016 de Australian Book Industry Award voor thriller van het jaar. De filmrechten zijn gekocht door Pacific Standard (de makers van o.a. Gone Girl). De droogte werd na verschijnen in AustraliĆ« nummer 1 in de bestsellerlijsten. Harper heeft ook de bekers (of wat het ook moge zijn) van de Barry Award voor Best First Mystery Novel en British Book Awards Crime and Thriller Book of the Year op haar schoorsteenmantel staan. 

Geen opmerkingen: