05 maart 2021

Wordt verwacht 483 (nieuws, 2021)

Weg van Vogeleiland  Het boek ligt pas op 8 april in de winkel, maar een flink aantal mensen heeft 'm al gelezen. En niet de minsten, overigens. Achttien zogeheten 'influentials' doen hun zegje op de website van Marion Pauw over Vogeleiland, haar nieuwe thriller die gaat verschijnen bij The House of Books.

Zonder uitzondering zijn ze laaiend enthousiast, de influentials. Weg van Vogeleiland 'Een thriller die je aan het denken zet over vrijheid en onafhankelijkheid', zegt Loretta Schrijver. Hadewych Minis las Vogeleiland 'in één ruk' uit, Yvonne Keuls deed dat 'ademloos'. 'Superspannend tot op het laatst', vindt Isa Hoes. Kortom, met haar negende spannende boek maakt Marion Pauw haar comeback als thrillerauteur, meldt de uitgever op de achterflap.

Die flap meldt ook het volgende over het verhaal: De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen.

Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.

Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller.

Zes jaar geleden zei ze te stoppen met schrijven. Ze zou de handel in gaan met 'een product voor vrouwen'. Daarna verschenen toch weer boeken: een zelfhulpboek, een roman en een YA-thriller. Maar een thriller voor volwassenen, dat zat er niet meer in. Want na haar achtste boek begon 'dat hele thrillerding' Pauw steeds meer in de weg te zitten. 'Het moeten toevoegen van thrillerelementen begon onecht te voelen', zei ze drie jaar geleden in een interview met het magazine For You.

Het thrillerbloed kruipt dus waar het niet gaan kan.

UPDATE 26 maart: Uitgeverij The House of Books maakt bekend dat Vogeleiland niet op 8 april maar begin mei in de boekwinkel zal liggen. 

Geen opmerkingen: