02 maart 2021

Wordt verwacht 492 (nieuws, 2021)

Een stalker op de vlucht  Arnaldur Indriðason en Yrsa Sigurðardóttir zijn vertrouwde namen uit de IJslandse thrillerscene. Hun landgenoot Ragnar Jónasson is hard op weg een 'household name' te worden. Zijn boeken zijn al in twintig landen verschenen. Op 6 april verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna zijn derde in het Nederlands vertaalde thriller: Poolnacht.

Poolnacht
speelt zich af in Siglufjörður, een geïsoleerd dorp gelegen in noordelijk IJsland, waar volgens de uitgever 'niemand de waarheid wil kennen en waar geheimen een levenswijze zijn'.

1955. Twee jonge stellen verhuizen naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost.

Vijftig jaar later duikt een oude foto op en daaruit wordt duidelijk dat de stellen wellicht helemaal niet de enige bewoners van de fjord waren.

In het nabijgelegen Siglufjörður probeert de jonge rechercheur Ari Thór te achterhalen wat er die noodlottige avond gebeurde. De zaken nemen een sinistere wending wanneer een kind vermist raakt op klaarlichte dag. Met een stalker op de vlucht en Siglufjörður in quarantaine, lijkt het erop dat het verleden hen op ijzingwekkende wijze achtervolgt.

Ragnar Jónasson is de bekroonde internationale bestsellerauteur van een tiental thrillers. Wereldwijd verkocht hij tot dusver meer dan één miljoen boeken. Zijn werk werd bekroond met onder meer de Mörda Dead Good Reader Award en ontving lovende kritieken. Jónasson woont in Reykjavík en geeft daar ook college aan de rechtenfaculteit van de universiteit. Hij groeide zelf op in Siglufjörður, waar zijn thrillers zich afspelen.

Geen opmerkingen: