05 maart 2021

Uitstel, geen afstel (nieuws, 2021)

Zomercadeau komt in het najaar  
Fans van Jo Nesbø die zich hadden verheugd op zijn spannende novelle deze zomer, zullen nog even wat geduld moeten betrachten. Het Zomerlezengeschenk De jaloezieman van Jo Nesbø wordt niet meer in juni, maar in de eerste tien dagen van november cadeau gedaan. De bijbehorende zomercampagne gaat wel door.


Dat heeft de CPNB bekendgemaakt. Reden voor het uitstel is de verplaatsing van de Boekenweek naar een nog altijd ongespecificeerde periode in de zomer. Het geschenkboek van Hanna Bervoets en het essay van Roxane van Iperen zouden de wereldprimeur van Nesbø in de weg zitten.

De jaloezieman trapt nu niet langer de zomerlezen-, maar de cadeaucampagne af. Motto van die campagne wordt: 'koop een cadeau, krijg een cadeau'. Hiermee worden boekenkopers aangespoord om hun aankopen eerder te doen. Begin november is altijd een relatief luwe periode in de boekhandel, die dan een extra boost goed kan gebruiken.

Alle andere activiteiten van de zomerlezen-campagne gaan wel door – zoals de kortingsactie van het tijdschrift Linda en de ondersteuning door media als het NS-blad Spoor en de lezerscommunity Hebban.

Geen opmerkingen: