23 maart 2021

De hongerige man (nieuws, 2021)

Maatschappelijk werker scoort met thriller over vermiste meisjes   De Australische Kyle Perry is maatschappelijk werker en werkt op middelbare scholen, in afkickklinieken en in de jeugdopvang. In zijn werk komt hij zoveel bijzondere verhalen tegen, dat hij er meerdere boeken mee zou kunnen vullen. In ieder geval heeft hij er al eentje af. Het is een thriller die in Nederlandse vertaling de titel De vermiste meisjes krijgt en op 18 mei bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt. 


De vermiste meisjes
is een groot verkoopsucces gebleken in AustraliĆ«. Perry's thrillerdebuut werd met loftuitingen overladen in de media. De Sydney Morning Herald schreef:‘Kyle Perry, een thrillertalent dat je niet mag missen!’ En The Sunday Examiner oordeelde: ‘De plot zorgt ervoor dat je op hoge snelheid door de bladzijdes racet, je kunt pas stoppen als het boek uit is!’ 

Het verhaal speelt zich af in de Great Western Tiers, volgens Wikipedia een verzameling bergruggen die de noordelijke rand van het Central Highlands-plateau in TasmaniĆ«. Schrijver Kyle Perry kwam er in zijn jeugd regelmatig. En hij verdwaalde er ook. 

Maar in zijn boek raken enkele tienermeisjes vermist in de Great Western Tiers. En dan gaan bij de bevolking van Limestone Creek alle alarmbellen af. Dertig jaar geleden verdwenen er ook vijf jonge meisjes rond de gevaarlijke kliffen en de legende van ‘de Hongerige Man’ wordt nog steeds verteld.

Rechercheur Con Badenhorst onderzoekt de zaak. Als outsider komt hij terecht in een omgeving vol corruptie, politieke spelletjes en gespannen relaties. Bestaat ‘de Hongerige Man’ echt of bevindt er zich een moordenaar in Limestone Creek?

Geen opmerkingen: