19 maart 2021

Het stel van zes miljoen (nieuws, 2021)

Poppy maakt een duistere tekening  De ongetwijfeld grote schare fans van Nicci French moet nog een week of twee geduld hebben. Maar vanaf 6 april zal hun honger naar nieuw leesvoer van het Britse schrijversechtpaar kunnen worden gestild. Dan verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos hun nieuwe thriller Wie niet horen wil. Een volgens de uitgever spannende psychologische thriller 'met een uiterst onverwachte ontknoping'. 


Wie niet horen wil
gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun driejarige dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.

Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een duistere tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Poppy begint ook vreemde uitspraken te doen. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan. Ze beschermt Poppy als een leeuwin, maar ze weet niet wie ze kan vertrouwen...

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol.

Het echtpaar schrijft nog altijd niet samen. Eén van hen begint met een hoofdstuk dat vervolgens door de ander bewerkt wordt. Om de beurt bewerken zij een hoofdstuk net zolang totdat hun persoonlijke stijlen uitgewist zijn en er een derde stem ontstaat: de stem van Nicci French. Nicci en Sean zijn in oktober 1990 getrouwd en samen kregen zij twee kinderen.

Bekijk hier de trailer van Wie niet horen wil


Geen opmerkingen: