02 oktober 2018

Opkomend talent (nieuws, 2018)

Vlaanderen heeft er - in 2019 - een nieuwe thrillerprijs bijGoed nieuws voor de Vlaamse aspirant-misdaadschrijver. De Diamanten Kogel mag dan ter ziele zijn, er komt een nieuwe prijs voor het spannende boek. Met dank aan de bank Fintro.


De geldinstelling lanceert een nieuwe literaire prijs op de komende Boekenbeurs, die eind deze maand in Antwerpen begint: de Fintro Prijs Spannend Boek. Dat doet de bank in samenwerking met Boek.be, de belangenorganisatie van het Vlaamse boekenvak en organisator van de Boekenbeurs.

De prijs wil opkomend literair talent ondersteunen en zal niet naar een boek, maar naar een manuscript gaan van een Vlaams auteur die nooit eerder een boek heeft gepubliceerd bij een erkende uitgever.

De winnaar krijgt een bescheiden geldprijs: duizend euro. Daarnaast wordt het manuscript gepubliceerd door Standaard Uitgeverij. Misdaadauteur Toni Coppers zal de jury leiden, die verder zal bestaan uit een vertegenwoordiger van de bank, een journalist, een medewerker van de uitgeverij en afgevaardigde van de opleiding Creatief Schrijven. De prijs gaat dit jaar naar een spannend boek, maar het bekroonde genre kan van jaar tot jaar wisselen.

Fintro bekostigt een soortgelijke prijs op de Foire du Livre in Brussel. De winnaar van de Fintro Prijs Spannend Boek zal worden bekendgemaakt op die Foire du Livre, in februari 2019.

Geen opmerkingen: