31 oktober 2018

Gesignaleerd 450 (nieuws, 2018)

J.P. Delaney - Geloof mijUitgeverij Cargo brengt op 1 november Geloof mij op de markt, na Het vorige meisje de tweede thriller van de auteur J.P. Delaney.


Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken.

Er is maar één regel: zij mag verleiden, de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen.

Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Claire denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat ze twijfelen. Want wie bespeelt wie?

J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur, zo meldt de uitgeverij. Maar inmiddels weten we beter: achter J.P. Delaney gaat de in Oeganda geboren Britse schrijver Tony Strong (1962) schuil. J.P. Delaney is niet Strongs enige pseudoniem, eerder schreef hij onder de naam Anthony Capella enkele populaire romans. Tussen 1997 en 2003 publiceerde Strong, die ook als copywriter voor commercials successen boekte, vier misdaadromans. Delaneys eerste thriller Het vorige meisje wordt verfilmd door Ron Howard.

Geen opmerkingen: