03 oktober 2018

Na dertien jaar (nieuws, 2018)

Bedenker van Hannibal Lecter komt met nieuwe thrillerThomas Harris, schrijver van de bestseller The Silence of the Lambs, komt in mei 2019 met een nieuwe thriller. Het is zijn eerste in dertien jaar. Maar de lezer hoeft geen comeback te verwachten van dr. Hannibal Lecter, de grootste snoodaard in de wereldliteratuur.

Uitgeverij Grand Central Publishing maakte vandaag bekend dat Thomas Harris zijn eerste standalone thriller wil uitbrengen sinds zijn debuut Black Sunday in 1975. Er werden geen details bekendgemaakt, hoewel de uitgever tegenover Associated Press toegaf dat de kannibalistische psychiater dr. Lecter er niet in voorkomt.

De nu 78-jarige als een kluizenaar levende Amerikaanse schrijver heeft tot nu toe slechts vijf thrillers geschreven. In vier boeken, waaronder The Silence of the Lambs en Red Dragon kwam de vleesetende Lecter voor. Zijn meest recente werk, Hannibal Rising, kwam uit in 2006, zeven jaar na publicatie van Hannibal.

Op de nieuwe thriller wordt al jaren gewacht. Harris tekende in 2004 een contract voor een bedrag met acht cijfers voor de komma voor de levering van twee thrillers. De eerste was dus Hannibal Rising, maar daarna bleef het tot vandaag gissen naar de publicatiedatum van een nieuw boek.

Harris, die sinds 1976 geen interview meer heeft gegeven, heeft miljoenen boeken verkocht. The Silence of the Lambs werd bewerkt tot een Oscar-winnende film, met glansrollen voor Anthony Hopkins (foto) en Jodie Foster.

Bron: New York Times, The Guardian

Geen opmerkingen: