01 oktober 2018

Wordt verwacht 451 (nieuws, 2018)

De profiler lijdt aan dementieDe minnares, de eerste solothriller van de Zweedse Camilla Grebe, werd twee jaar geleden meteen haar doorbraak. Op 25 oktober verschijnt bij uitgeverij Cargo haar nieuwe thriller Dagboek van mijn verdwijning.


De uitgever noemt Grebes nieuwe boek 'een intrigerend psychologisch spel van vergeten herinneringen'. Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze cold-casezaak opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de jaren oude moord op te lossen.

Lagerlind doet ondertussen haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten.

Dan verdwijnt zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist.Wanneer vervolgens het lichaam van een vrouw wordt gevonden op dezelfde plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen, wordt duidelijk dat deze twee moorden en Peters verdwijning met elkaar te maken hebben.

Camilla Grebe (1968) boekte in eigen land al succes met Dagboek van mijn verdwijning. De thriller werd door de Swedish Crime Writers' Academy verkozen tot beste Zweedse thriller van 2017 en bekroond met de Glass Key Award 2018.

Geen opmerkingen: