02 oktober 2018

Gouden vleermuis (nieuws, 2018)Boris Dittrich op expeditie in ThrillercityIn Zoetermeer vindt eind oktober voor de tiende keer het Nederlands Thrillerfestival plaats. De gemeente aan de A12 is van 26 oktober tot en met 4 november omgedoopt tot Thrillercity. Het spannende verhaal komt dan in al zijn facetten aan bod: films, toneelstukken, een Halloween-optocht en gegriezel in de plaatselijke bibliotheek. Op zondag 28 oktober is er speciale aandacht voor het spannende boek.

In de foyer van het Stadstheater presenteren zo'n twintig auteurs hun boeken. Echt grote namen zitten hier niet bij, als we op het programma van het Thrillerfestival moeten afgaan. De schrijvers bevinden zich veelal in de Jupiler League van het spannende genre. Dat geldt ook voor de auteurs die in de Kleine Zaal van de schouwburg een lezing zullen verzorgen. Het gaat om Han Thomas, schrijver van Het Darwin Dilemma, de Vlaming Marc Kerkhofs (auteur van de 'softe' thriller Beet), Garvin Pouw (fantasyschrijver) en debutante Carla Scheepstra (YA-fantasy).

Verder is de komst bevestigd van een schrijver uit de eredivisie: Boris O. Dittrich, auteur van een vijftal thrillers en Barst, dat dit jaar het geschenkboekje was voor de Maand van het Spannende Boek. In de loop van de middag wordt De Gouden Vleermuis uitgereikt waarmee het oeuvre van een bepaalde auteur wordt bekroond. Eerder ging de trofee naar auteurs als Charles den Tex, Hakan Nesser, René Appel, Tomas Ross. Vorig jaar ging de Zweedse Sara Lövestam met de prijs aan de haal. De redactie van De Spanningsblog heeft het donkerbruine vermoeden dat de award eind deze maand in handen valt van een voormalig Kamerlid en oud-rechter, die zich nu voor Human Rights Watch inzet.

Het boekenfestival op zondag 28 oktober begint om 12.00 uur. De toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen: