01 oktober 2018

Lijnrecht tegenover elkaar (nieuws, 2018)

Mocro Maffia infiltreert in VideolandMocro Maffia was als boek al een succes (35 weken in De Bestseller 60), vanaf 11 oktober krijgen ook de Videoland-kijkers de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld voor hun kiezen. In acht afleveringen van 45 minuten  wordt het boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver op het scherm gebracht. 

De cast van Mocro Maffia mag er wezen. Achmed Akkabi, Nasrdin Dchar, Daan Schuurmans, Robert de Hoog en Mandela Wee Wee zijn van de partij. Hiphopartiest Sevn Alias maakt in de serie, over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld, zijn acteerdebuut. De serie is een initiatief van Achmed Akkabi en Thijs R├Âmer.

In het boek Mocro Maffia worden de brute afrekeningen in de Amsterdamse onderwereld beschreven. Wat begon bij een kleine beroving escaleert al snel in schietpartijen op straat. De serie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen.

Haat en nijd doen de vriendengroep uiteen vallen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta de strijd aan met Romano en Potlood. Uit woede probeert de Paus een cokedeal van Romano te rippen. Als deze poging volledig mislukt en er twee doden vallen aan de kant van de Paus, neemt hij op een gruwelijke manier wraak.

Dit is het startschot van een slepende bendeoorlog die veel slachtoffers kent en de hoofdstad op zijn kop zet. Aan alles voelt de uitgerangeerde misdaadjournalist en auteur Rein de Kort dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een groot verhaal en wellicht een volgend boek. Rein sluit een pact met een leergierige stagiair van Het Parool en samen onderzoeken ze de gebeurtenissen van de Amsterdamse onderwereld.

Bekijk de trailer:

Geen opmerkingen: