31 oktober 2018

Gesignaleerd 449 (nieuws, 2018)

Engelina Fenn - Ontsnapt aan de doodBij uitgeverij Palmslag verschijnt zaterdag 3 november de thriller Ontsnapt aan de dood. Volgens de uitgever gaat het hier om het 'aangrijpende debuut' van Engelina Fenn over het belang van het maken van juiste keuzes.


Hoe ontsnap je uit de criminaliteit en aan een donkere toekomst? Engelina Fenn wist haar verleden achter zich te laten en verwerkte haar ervaringen in de thriller. Hoofdpersoon in  Ontsnapt aan de dood is Monica. Zij leidt met haar vriend Willem, met wie ze samen een pension runt, een rustig leventje.

Door gasten van het pension raakt ze echter onverwachts verzeild in het criminele circuit en de wereld van de drugshandel. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Hoe weet ze zich weer los te maken uit het wereldje en te overleven?

Engelina Fenn (1973) is in Drenthe geboren en woont al jaren in Groningen. Haar uitgeverij noemt haar 'een sprankelende persoonlijkheid die beide kanten van het leven heeft meegemaakt'. Eerder publiceerde ze korte verhalen, waarvan een aantal is gepubliceerd in twee bundels. Wekelijks schrijft ze een column in een digitale wijkkrant, altijd weer met een belangrijk moraal erin verweven.

Voordat ze afgekeurd werd vanwege de spieraandoening fibromyalgie, was Fenn vrachtwagenchauffeur. Ook heeft ze gewerkt in de binnenvaart, passagiersvaart, horeca en als vertegenwoordiger en beveiliger. Op haar website schrijft ze: 'Met mijn nog uit te geven boek, wil ik (kwetsbare) jongeren waarschuwen om niet dezelfde fout te maken als ik vroeger. Een jaar of achttien geleden heb ik een turbulente periode meegemaakt. Dit was zo heftig dat ik er nu de nawee├źn nog van ondervind.

Ieder mens weet wel dat te veel stress en trauma’s slecht zijn voor je lichaam. Om te proberen alles een plekje te geven, heb ik die turbulente verwerkt in een boek. Hierin kun je lezen, hoe je zo makkelijk de andere kant van de maatschappij in wordt gezogen. Een leven wat je helemaal niet voor ogen had
.'

Geen opmerkingen: