08 oktober 2018

Wordt verwacht 452 (nieuws, 2018)

Een scheiding, een affaire en een verdwijning'De nieuwe Het meisje in de trein', zo wordt de thriller Obsessie genoemd die op 13 november door uitgeverij HarperCollins Holland op de markt wordt gedropt. Het is het 'debuut' van de Britse auteur J.L. Butler, die onder haar echte naam Tasmina Perry al ruim een dozijn romans heeft gepubliceerd.

De hoofdpersoon luistert naar de naam Francine Day, een vrouw die altijd alles goed heeft gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Toch heeft ze nooit het gevoel gehad dat ze écht bij het elitaire advocatenwereldje hoorde.

Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy, die ook al zo’n vreemde eend in de bijt is. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Je zou van een obsessie kunnen spreken.

Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw Donna. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

J.L. Butler (lees: Tasmina Perry) deed goede zoeken met haar eerste psychologische thriller met de oorspronkelijke titel Mine. Op de London Book Fair in 2017 sloot ze een filmdeal met Sony Pictures en meteen stonden er uitgevers uit ruim vijftien landen aan haar deur te kloppen om de rechten op het boek te bemachtigen. Het boek wordt beschreven als een mix van de film Fatal Attraction en de tv-serie Apple Tree Yard. Tasmina Perry, een voormalig advocate en romanschrijfster, woont in Londen met haar man, zoon en te veel schoenen.

Geen opmerkingen: