05 oktober 2017

Buchmesse (nieuws, 2017)

Lebowski in zee met groot Amerikaans agentschap


Lebowski Publishers en William Morris Entertainment, een van de grootste agentschappen ter wereld, zijn een samenwerkingsverband aangegaan dat door de Amsterdamse uitgever als 'bijzonder' wordt bestempeld. Alle Nederlandse crime, true crime en de wat meer realistische sciencefiction (‘grounded SF’, aldus de uitgever) die door Lebowski op de markt wordt gebracht, zal exclusief door WME worden vertegenwoordigd op het gebied van buitenlandse boek- en filmrechten, en televisieseries.


William Morris Entertainment is een van de grootste agentschappen van Amerika: WME vertegenwoordigt acteurs, regisseurs, scriptschrijvers, sporters, muzikanten en auteurs. Lebowski zal samenwerken met zowel de boekendivisie van WME (onder leiding van Tracy Fisher) als met de ‘book to film division’, geleid door Jill Gillet en Sylvie Rabineau.

WME zal het boek Judas van Astrid Holleeder op de aanstaande Buchmesse in Frankfurt presenteren: eerder werden al negen deals voor het boek gesloten. Ook de heruitgave van De Walrus van Bregje Bleeker (over de relatie tussen een jonge vrouw en een hasjhandelaar) en Tot bloed op het droge van Jerry Goossens ('een onvervalste ‘what if’-roman die speelt met alle clichés en vooroordelen over migratie') worden door WME op de Buchmesse aan internationale uitgevers gepresenteerd.

Komend voorjaar zal tevens de nieuwe roman van Saskia Noort, die in maart 2018 verschijnt, door WME wereldwijd worden aangeboden, evenals haar backlist.

Geen opmerkingen: