17 oktober 2017

Wordt verwacht 418 (nieuws, 2017)

De Blauwe Man wordt vermist

Eindspel, zo gaat het vijfde deel in de Will Robie & Jessica Reel-reeks van David Baldacci heten. Volgens uitgeverij A.W. Bruna zijn van de eerste vier delen van de serie inmiddels ruim een kwart miljoen exemplaren verkocht. Eindspel ligt vanaf 14 november in de winkel.

Will Robies baas, codenaam Blauwe Man, wordt vermist. Sinds hij op vakantie is gegaan in een afgelegen streek in de staat Colorado, heeft niemand hem meer gezien of iets van hem gehoord.

Samen met zijn vaste partner Jessica Reel gaat Robie op onderzoek uit en komt terecht in een plattelandsstadje met talloze problemen: een reeks moorden, drugs gerelateerde criminaliteit en geweld van een groep blanke racisten. Of de verdwijning van Blauwe Man met een van deze zaken te maken heeft, is echter onduidelijk. En langzaam maar zeker dringt tot Robie en Reel door dat ze van geluk mogen spreken als ze het er levend van afbrengen. Met of zonder Blauwe Man…

David Baldacci is de auteur van meer dan 30 thrillers, romans en jeugdboeken. Zijn werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 110 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al sinds jaar en dag tegen analfabetisme.

Tegelijkertijd met de thriller verschijnt het luisterboek en dat wordt voorgelezen door Roel Fooij. Begonnen als acteur in diverse tv-series zoals Onderweg naar Morgen en GTST is Fooij als A-stem al ruim 15 jaar werkzaam voor o.a. radio- en tv-commercials, documentaires, cartoons en hoorspelen. Ook is hij voice-over voor tv-programma’s en werkt hij als stem- en presentatiecoach.


Geen opmerkingen: