13 oktober 2017

Wordt verwacht 416 (nieuws, 2017)

Mooier dan de werkelijkheid


Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 2 november een nieuwe thriller van de Australische thrillerauteur Michael Robotham. De titel is Verwachting en het boek gaat over twee vrouwen, twee geheimen en één wens die gedeeld wordt.

Agatha en Meghan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven met liefhebbende man en prachtige kinderen, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend, de vader van haar aanstaande kind.

Toch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man.

Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is

De Australische journalist Michael Robotham (1960) reisde jarenlang de wereld rond en maakte reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Hij was ook ghostwriter van Spice Girl Geri Halliwell en zangeres Lulu. Van zijn hand verschenen de thrillers De verdenking, Het verlies, Nachtboot, Gebroken, Zeg dat het je spijt, Door mijn ogen, Leven of dood en Sluit je ogen. Hij werd bekroond met de Ned Kelly Award. Lees hier een interview met Robotham uit 2004.

Geen opmerkingen: