23 oktober 2017

Wordt verwacht 419 (nieuws, 2017)

Het lijk bij de woonboot


In haar vorige standalone thriller Kleine zwarte leugens nam Sharon Bolton de lezer mee naar de verre Falklandeilanden. In haar nieuwste spannende boek, Het donkerste water, keert Bolton terug naar haar vertrouwde Londen. Lacey Flint, heldin uit eerdere thrillers, is ook nu weer van de partij.

Lacey Flint heeft een woonboot op de Theems betrokken. Ze begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in de Britse hoofdstad op de rivier woont. Elke dag zwemt ze ook een stukje in de Theems. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw.

Het lijkt toeval – Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor háár om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien...

Sharon Bolton (1960) woont in Londen. Ze is winnaar van de Mary Higgins Clark Award en genomineerd voor de ITW Thriller Award, de CWA Gold Dagger en de Barry Award. Het donkerste water verschijnt op 9 januari 2018 bij uitgeverij A.W. Bruna.

Geen opmerkingen: