18 oktober 2017

Exclusieve content (nieuws, 2017)

Kobo probeert het met thrillerseries


Kobo laat thrillerauteurs Linda Jansma en Willem Asman hun nieuwe thrillerseries exclusief presenteren bij dit e-readersplatform. 

Linda Jansma, auteur van uitgeverij De Crime Compagnie, schreef in opdracht van Kobo en Bol.com een nieuwe thrillerreeks. Het eerste deel, getiteld In naam van de vader, verschijnt morgen exclusief bij Kobo en Bol.com en in hun gezamenlijke e-boekabonnement Kobo Plus. Daarna verschijnt iedere maand een nieuw deel.

Bij Willem Asman, uit de stal van Ambo|Anthos, gaat het om een ‘pre-release’ van nieuwe titels in zijn serie Rebound. Zijn boeken komen na een paar weken ook via andere kanalen beschikbaar en verschijnen ook op papier. nwerking met de uitgeverijen.

De ontwikkeling is een eerste stap op weg naar meer exclusieve content voor de abonnees van Kobo Plus, vertelt een woordvoerder in Boekblad. Dat voor twee thrillerauteurs is gekozen, komt voort uit de populariteit van dit genre onder digitale lezers. Met name series zijn gewild.

Lezers krijgen bij Kobo Plus voor 9,99 euro per maand onbeperkt toegang tot een groot aanbod van Nederlandse en internationale e-boeken. Volgens Kobo en Bol.com hebben sinds de lancering in februari 100.000 mensen via een proefabonnement kennisgemaakt met Kobo Plus. Bij de lancering bevatte Kobo Plus 40.000 titels, waarvan ruim 16.000 in het Nederlands. Inmiddels zijn er 100.000 titels beschikbaar. Jansma heeft tien thrillers op haar naam staan, waaronder Judaskus, Houvast en Tweestrijd. Van Willem Asman verschenen diverse thrillers bij De Bezige Bij. Enter, het eerste deel in zijn Rebound-serie kwam dit voorjaar uit bij Ambo|Anthos. ge serie. Het tweede boek, Error, is tot 9 november alleen bij Kobo en Bol.com, en daarna overal te krijgen. Begin volgend jaar volgt een zelfde lancering voor het derde deel, Exit.

Bron: Boekblad

Geen opmerkingen: