13 oktober 2017

Wordt verwacht 417 (nieuws, 2017)

De comeback van Nick Stone

Retespannend. Zo kwalificeert uitgeverij A.W. Bruna In de vuurlinie, de nieuwe thriller van ex-commando Andy McNab, die vanaf 14 november verkrijgbaar is. In het boek komt held Nick Stone weer opdraven.

Nick Stone zit zonder geld. Wanneer het hoofd van een geheime eenheid binnen de CIA hem een klus aanbiedt die hem in één klap van zijn financiële zorgen zal verlossen, hapt hij dan ook meteen toe. Samen met drie oude kameraden reist hij af naar Estland voor een simpele missie: het ontvoeren van een jonge hacker.

Maar heel snel lopen de zaken volledig uit de hand en Stone beseft dat het team midden in een complot is terechtgekomen om de NAVO te destabiliseren. Een complot dat duizenden onschuldige levens zal kosten…

Vanaf de dag waarop hij in een boodschappentasje op de trap van het Guy’s Hospital in Londen werd gevonden, heeft Andy McNab een uitzonderlijk leven geleid. Als criminele tiener rebelleerde hij al tegen de maatschappij; als jonge soldaat voerde hij in de straten en op het platteland van South Armagh strijd tegen de IRA; en als lid van de SAS bevond hij zich negen jaar lang op vijf continenten in het centrum van verschillende geheime operaties.

Tijdens de Golfoorlog leidde hij Bravo Two Zero, een eenheid die volgens zijn bevelvoerend officier ‘voor altijd deel zal uitmaken van de geschiedenis van het regiment’. Tijdens zijn militaire carrière werd hem zowel de Distinguished Conduct Medal (DCM) als de Military Medal (MM) toegekend, wat hem toen hij de SAS uiteindelijk verliet de hoogst onderscheiden soldaat van het Britse leger maakte.

McNab is na zijn militaire carrière de auteur geworden van drie non-fictiebestsellers, waaronder BRAVO TWO ZERO − het best verkochte Britse boek over de militaire geschiedenis − maar ook van de Nick Stone- en Tom Buckingham-thrillers.

Van In de vuurlinie is binnenkort ook een luisterboek beschikbaar. Dat is ingesproken door Roel Fooij, die als acteur is begonnen in diverse tv-series zoals Onderweg naar Morgen en GTST. Hij is als A-stem al ruim 15 jaar werkzaam voor o.a. radio- en tv commercials, documentaires, cartoons en hoorspelen. Beluister hier een fragment van In de vuurlinie.

Geen opmerkingen: