05 oktober 2017

Gesignaleerd 425 (nieuws, 2017)

Anne van Doorn - De geliefde die in het veen verdweenBij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel De geliefde die in het veen verdween, en andere mysteries van detectiveschrijver Anne van Doorn verschenen. Deze bundel bevat vijf onverklaarde mysteries die opgelost moeten worden door particulier rechercheur Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong. Een van de zaken betreft een onopgehelderde verdwijning in de Hoge Venen dat beschreven wordt in het titelverhaal.

Anne van Doorn (alias M.P.O. Books) met zijn nieuwste boek
In De geliefde die in het veen verdween draait het om de vermissing van vastgoedhandelaar Guido Eickhout. Zeven jaar geleden verdween hij tijdens een wandeling in de Hoge Venen in België. Hij werd al enige tijd belaagd door criminelen.

Zijn verloofde Ingeborg Greshoff kan zich bij de verdwijning niet neerleggen. Zij schakelt recherchebureau Corbijn in om het lichaam van Eickhout op te sporen, zodat ze haar geliefde een fatsoenlijke begrafenis kan geven. Robbie Corbijn komt erachter dat er in het gebied al vaker mensen zijn verdwenen, van wie sommigen nooit meer werden teruggevonden. Zijn opdracht lijkt daarom bij voorbaat een onmogelijke zaak.

Naast deze opdracht krijgen Corbijn en De Jong te maken met een verdachte zelfmoord in een tuinhuisje op de Veluwe, de uitzonderlijke avonturen van een huisarts in het Haagse Laakkwartier Haag, de moord op een jongen van negen op het Groningse platteland, en de verdwijning van een jonge vrouw en haar Bosnische vriend op Terschelling. De verhalen doen volgens de uitgeverij denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan gestoken in een hedendaags jasje.

Anne van Doorn debuteerde dit jaar met de detective De ouders keerden niet terug over een vluchtelingengezin dat slachtoffer werd van een gruwelijke wraakactie. Door dat debuut mag het lijken alsof hij een nieuwe auteur is, maar in werkelijkheid publiceert Anne al jaren thrillers onder een ander pseudoniem. De uitgeverij: 'Welk pseudoniem? Dat moet vooralsnog een onopgelost mysterie blijven dat de lezer zelf mag ontrafelen!' Even zoeken op internet geeft al snel uitsluitsel: het is M.P.O. Books, die in 2004 debuteerde met Bij verstek veroordeeld en sindsdien een tiental spannende boeken heeft uitgebracht.

Geen opmerkingen: