01 oktober 2017

Cordoba Green (nieuws, 2017)Lekker relaxen met Esther

UNOX, Gillette, NH Hotels, de Rabobank. Talkshowpresentator Humberto Tan is nergens te beroerd voor om reclame te maken. En ook voor een fabrikant van meubels heeft hij zijn eigen fauteuillijn. Maar de door tegenvallende kijkcijfers getormenteerde host is bij de laatste producent op de tweede plek beland. Zijn plaats in de relaxstoel wordt nu ingenomen door thrillerschrijfster Esther Verhoef.

De redactie van De Spanningsblog deed deze ontdekking nadat dit weekeinde een stapel reclamefolders op de deurmat was geploft. Tussen de aanbiedingen van Trekpleister, AH, bakker Van Maanen en Etos viel ons een 'advertentiebijlage' op van een meubelboer uit Nunspeet, waarop de winnares van de Gouden Strop stond afgebeeld, genietend van haar roman Nazomer in een stoel met 'een speciale introductieprijs' van 990 euro.

In de brochure schrijft Esther Verhoef in een fondantrijke stijl over haar 'gloednieuwe' collectie relaxstoelen. 'Schrijven is reizen in je hoofd. Ik vind het heerlijk om mensen mee te nemen naar een andere wereld. Genieten van een moment voor jezelf en lekker wegdromen. Ze spreekt in een voor onbekende suikerzoete stijl van 'een mooie match' met de stoelenmaker. 'Zowel in een boek als een relaxstoel kun je heerlijk wegdromen, waardoor je volledig ontspant.' 

Verhoefs stoelenlijn bestaat uit vier modellen, getiteld Scandinavian Blue, Cordoba Green, Ibiza Sunset en Andalusian White. In de grof geweven witte stof van het laatste model schijn je volgens de schrijfster de 'ruige streek' van Andalusië te herkennen, 'met haar mooie witte bergdorpen'.

Voor de meubelfabrikant schreef Verhoef vier korte verhalen waarop 'haar eigen collectie' is gebaseerd. Verder wordt de belofte gedaan dat je een van haar boeken cadeau krijgt als je voor 'een zitadvies' naar de winkel komt. 

Geen opmerkingen: