20 oktober 2017

Na de masterclass (nieuws, 2017)

Penoza-actrice komt in 2018 met thriller

Actrice Monic Hendrickx versloeg vorig jaar zes andere BN'ers in het tv-programma De pennen zijn geslepen. Haar prijs, een contract voor het schrijven van een literaire thriller, gaat ze komend jaar verzilveren, meldt literair agent Paul Sebes.

Monic Hendrickx. Foto: Michel Schnater
Voor wie destijds niet gekeken heeft: De pennen zijn geslepen was een programma waarin een aantal min of meer bekende Nederlanders met elkaar de strijd aangingen in het schrijven van een spannend verhaal. De literaire agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort vormden de jury die na aan het eind van elke aflevering de in hun ogen minst presterende auteur naar huis stuurde.

De kandidaten moesten opdrachten vervullen die met het thema van de desbetreffende uitzending (over karakters, plot of dialogen) te maken hadden. Tussendoor kregen de deelnemers schrijftraining van Sebes en Bisseling. Wijze raad kwam tenslotte van Noort die invoelende gesprekken voerde met de kandidaten.

Monic Hendrickx, die momenteel met verve drugskoningin Carmen van Walraven speelt in de tv-serie Penoza, bleef samen met oorlogsverslaggever Arnold Karskens als finalist over. Haar verhaal De dwaling werd als beste verkozen en Hendrickx kreeg de belofte dat een boek van haar hand zou worden uitgegeven.

Dat boek is in de maak, aldus Sebes. Hij en Bisseling gaan volgende maand naar Spanje waar ze tijdens een masterclass met Hendrickx en de winnaars van de aan het tv-programma gekoppelde verhalenwedstrijd gaan schaven aan hun literaire producties. Sebes verwacht dat de thriller van Hendrickx in het voorjaar van 2018 zal zijn afgerond. Volgens hem hebben zich al enkele ge√Įnteresseerde uitgevers gemeld. Welke dat zijn, wilde hij niet vrijgeven.

Geen opmerkingen: