31 oktober 2017

Een groene enveloppe (nieuws, 2017)

Met de zegen van Tomas Ross


Kasper van Beek heet de nieuwe ontdekking van thrillerveteraan Tomas Ross. Zijn debuut Vogelvrij wordt door de meervoudig Gouden Stropwinnaar onovertroffen genoemd. 'Een droomdebuut met prachtige karakters en een uniek plot van interantionale allure. Vogelvijr wordt in april 2018 door uitgeverij Cargo op het publiek losgelaten.


Kasper van Beek
Vogelvrij draait om een zekere Olaf. Diens leven wordt op zijn kop gezet als hij een groene enveloppe tussen zijn post vindt. In de enveloppe zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man.

Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt Olaf antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.

Samen met Mila, een collega die zo haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren, blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

Kasper van Beek (Amsterdam 1985) is film- en televisieproducent. In 2014 studeerde hij af van de Filmacademie, waarna hij twee productiebedrijven oprichtte. Van Beek werkte mee aan onder meer speelfilms (Game, Sky high) en commercials. Zijn droom is om zich meer te kunnen gaan richten op speelfilms. Van Beeks Vogelvrij wordt uitgebracht via de imprint van Tomas Ross. Dat fonds bleek al eerder succesvol bij de uitgaven van onder anderen Donald Nolet, René van Rijckevorsel en Bart Jan Kazemier. Nolet scoorde met zijn debuut Versleuteld in een klap de Schaduwprijs en de Gouden Strop.

Geen opmerkingen: