29 oktober 2017

Prijzencircus (nieuws, 2017)

Daggers voor Jane Harper en Mick Herron


Schrijvers Jane Harper, Mick Herron and Abir Mukherjee zijn enkele van de auteurs die afgelopen week door de Crime Writers Association werden gehuldigd als winnaar van een prestigieuze Dagger. Een oeuvre-Dagger was er voor auteur Ann Cleeves voor haar 'belangrijke bijdrage aan het thrillergenre'.

Jane Harper ging aan de haal met de Gold Dagger, voor de beste misdaadroman van het jaar. Haar winnende boek The Dry (in Nederlandse vertaling verschenen als De droogte), gaat over een klein stadje dat niet alleen te dealen heeft met jarenlange droogte, maar ook met een gezinsmoord. Mick Herron was ook genomineerd voor de Gold Dagger, maar moest zich tevreden stellen met de Ian Fleming Steel Dagger voor de beste thriller. Zijn bekroonde boek heet Spook Street.

Aan Chris Whitakers Tall Oaks, een thriller over een vermist kind, werd de CWA John Creasey Dagger (New Blood) voor beste debuut toegekend. Abir Mukherjee ontving de Endeavour Historical Dagger voor A Rising Man. Zijn boek speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw in Calcutta. Mukherjee was eveneens genomineerd voor de Gold Dagger.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: