29 oktober 2017

Beursbericht (nieuws, 2017)

Hilde Vandermeeren wint Hercule PoirotprijsDe ongeschreven regel dat geen enkele Vlaamse auteur voor de tweede keer de Knack Hercule Poirotprijs wint, is nog steeds van kracht. Schrijfster Hilde Vandermeeren, die de trofee nog niet thuis had staan, mocht vandaag op openingsdag van de Boekenbeurs de 20e Knack Hercule Poirotprijs in ontvangst nemen voor haar misdaadroman Schemerzone.

De Knack Hercule Poirotprijs is de literaire onderscheiding voor de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar. Hilde Vandermeeren kreeg een cheque van 5.000 euro en een gepersonaliseerde Mont Blanc-pen.

In de winnende thriller werkt Kate als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen.

De kliniek beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht. Dan loopt het volledig mis en krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Geert Van Istendael mocht de Fred Braeckman-award voor het beste thrillerdebuut in ontvangst nemen. Die prijs, die voor de tweede keer werd uitgereikt, is vernoemd naar de vorig jaar overleden journalist Fred Braeckman, de drijvende kracht achter de Hercule Poirotprijs. Van Istendael debuteerde als thrillerauteur met Het lijk in de boomgaard: 'Ik wou weten of ik het kon. Ik lees het genre al sinds mijn veertiende jaar', zei Van Istendael vandaag op de Boekenbeurs.

Bron: Knack

Geen opmerkingen: