13 juni 2017

Wordt verwacht 407 (nieuws, 2017)

Jubileum voor Lucas DavenportLucas Davenport is misdaadbestrijder in Minneapolis. Een probleemoplosser volgens de een, een probleemgeval volgens de ander. Hoe dan ook, Davenport heeft een feestje te vieren, een plopmoment om even bij stil te staan. Hij speelt voor de 25ste keer de hoofdrol in een thriller van John Sandford. Die thriller, Het kwaad geheten, verschijnt 1 augustus 2017 bij uitgeverij A.W. Bruna.


Het kwaad gaat over het fenomeen trekkers, mensen die van de ene staat naar de andere reizen. Ze proberen er wat geld te verdienen, maar plegen geen misdrijven. Ze reizen gewoon graag. En nu is iemand ze aan het vermoorden...

Lucas Davenports dochter Letty is tijdens de zomervakantie thuis van de universiteit, wanneer ze wordt gebeld door een vrouwelijke trekker die ze in San Francisco heeft leren kennen. De vrouw denkt dat iemand haar vrienden vermoordt, dat ze zelfs weet wie dat doet, en nu wordt haar reisvriend vermist. Ze is naar North Dakota gevlucht en weet zich geen raad.

Letty laat haar vriendin naar Minnesota komen en wil haar ophalen. Lucas vermoedt dat Letty wordt bespeeld, maar biedt desondanks aan om met haar mee te gaan. Als hij het verhaal van de vrouw echter heeft aangehoord, begint hij te geloven dat ze wellicht toch de waarheid spreekt.

Hij moest eens weten. In de daaropvolgende dagen wordt hij meegenomen op een odyssee door een subcultuur die volkomen nieuw voor hem is, een reis die niet alleen Letty en hemzelf in gevaar brengt, maar die misschien zelfs zijn hele leven zal veranderen...

John Sandford is het pseudoniem voor journalist en Pulitzer Prize-winnaar John Roswell Camp. Hij is een van de best gelezen thrillerschrijvers ter wereld, van zijn hand verschenen reeds 48 boeken, waarvan dus 25 thrillers in de Lucas Davenport-reeks. Sandford trad in 1971 als journalist in dienst bij The Miami Herald, waar hij tot en met 1978 werkte, en stapte toen over naar de St. Paul Pioneer-Press. In 1986 won hij de Pulitzer Prize.

Foto auteur: John Earle

Geen opmerkingen: