13 juni 2017

Schrijvende rijkaards (nieuws, 2017)

Patterson en Rowling in toptien meestverdienende beroemdheden
De Amerikaanse thrillerauteur James Patterson en zijn Schotse collega J.K. Rowling staan in de toptien van 's werelds meestverdienende beroemdheden, zo meldt Forbes magazine. Zij zijn de enige schrijvers in het rijtje, dat wordt gedomineerd door musici, atleten en presentatoren.


Het zakentijdschrift heeft berekend dat J.K. Rowling vorig jaar 95 miljoen dollar verdiende aan de tekst van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Het script werd het bestverkopende boek van 2016 met wereldwijd 4,4 miljoen verkochte exemplaren. Rowlings bankrekening werd ook gespekt door het succes van de fantasyfilm Fantastic Beasts and Where to Find Them, geschreven door Rowling en gebaseerd op het gelijknamige boek. De film bracht 800 miljoen dollar in het laatje.

Rowling staat op plek nummer 3 in de toptien, terwijl James Patterson zich tevreden moet stellen met plaats 9. De thrillerschrijver wordt gesandwicht door de band Coldplay en de Amerikaanse basketballer LeBron James. Volgens Forbes verdiende Patterson 87 miljoen dollar in 2016. In de VS alleen al verkocht de auteur 9,5 miljoen boeken, bovendien mocht hij een bedrag met zeven cijfers voor de komma tegemoet zien als voorschot op zijn thriller met co-auteur en oud-president Bill Clinton.

De Forbes-lijst wordt aangevoerd door platenproducer en rapper Sean Combs (130 miljoen dollar), beter bekend als Diddy. Hij wordt gevolgd door zangeres Beyonc├ę, J.K. Rowling, muzikant Drake en voetballer Ronaldo.

Bron: Forbes.com

Geen opmerkingen: