07 juni 2017

Gesignaleerd 419 (nieuws, 2017)

Jo Nesbø - De dorstBij uitgeverij Cargo is De dorst verschenen, de nieuwe Harry Hole-thriller van de Noorse bestsellerauteur Jo Nesbø.

Dat daten via Tinder, daar zit toch wel een risico aan vast. De politie vindt het levenloze lichaam van een vrouw; een date werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is, een moordenaar die bij haar thuis op haar wachtte.

De druk van de media wordt steeds groter en de politie weet dat er maar één man is die deze zaak kan oplossen. Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was. Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht.

Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Hole dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien.

De vertaalrechten van De dorst zijn inmiddels verkocht aan 34 landen. Het boek kwam direct binnen op plaats 1 op de bestsellerlijsten in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Engeland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië, Slowakije, Polen, Kroatië en Griekenland.

Middernachtzon

Vandaag werd bekend dat de Italiaanse producent Cattleya (de productiemaatschappij achter de films Gomorra en Romanzo Criminale) de roman Middernachtzon van Nesbø wil gaan verfilmen. De bestseller zal geregisseerd worden door de filmmaker Francesco Carrozzini. De filmmaatschappij wil de film in het Engels uitbrengen. Nesbø zelf en Niclas Salomonsson zullen de producenten worden van de film.

Middernachtzon vertelt het verhaal van huurmoordenaar Jon. Hij moet onderduiken voor de man die hij belazerde. Hij vlucht naar het noordelijkste puntje van Noorwegen, waar de zon nooit ondergaat, en krijgt daarbij hulp van een vrouw en haar zoontje, die hem voorzien van voedsel en een geweer. Maar de middernachtzon drijft hem langzaam tot waanzin.

Filmregisseur Carrozzini is een grote fan van het werk: 'Toen ik Middernachtzon las was ik erg aangetrokken tot de complexiteit van hoofdpersoon Ulf. Diep van binnen is hij een goed persoon maar hij wordt gedwongen om slechte dingen te doen om zijn leven en dat van zijn geliefden te redden.'

Voor wie van korte aankondigingen en spannende muziekjes houdt, hier de trailer van De dorst:Geen opmerkingen: