27 juni 2017

Op het kruispunt (nieuws, 2017)

Spanje centraal in nieuwe thriller Dan Brown


Op 3 oktober 2017 verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de nieuwe thriller Oorsprong (Origin) van Dan Brown. De thriller zal wereldwijd op dezelfde dag verschijnen. Vandaag werden de thema’s en locaties van het boek bekendgemaakt door Browns Amerikaanse uitgever Doubleday.

Professor Robert Langdon heeft opnieuw de hoofdrol. Ditmaal speelt het verhaal zich volledig af in Spanje – Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao, de stad van het Guggenheim Museum. In deze steden belandt Langdon op het kruispunt van de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij naartoe?

Ook de boekcover is aan de openbaarheid prijsgegeven. Op de Nederlandse versie staat vormen de rondingen van het Guggenheim Museum een cirkel waarin de naam van de auteur en de boektitel staat. In de verte zien we de contouren van de door Gaudi ontworpen beroemde kathedraal Sagrada Familia in Barcelona.

Volgens de website The Bookseller begint het verhaal in het Guggenheim Museum. Vervolgens zien we Langdon opduiken in Madrid, Barcelona en Sevilla. Voor het eerst zal Brown nu ook schrijven over moderne kunst.

Naast Langdon zullen ook 'vriend en oud-student' Edmond Kirsch, een 40-jarige tech-ondernemer, en museumdirecteur Ambra Vidal belangrijke rollen vertolken in het boek.

Volgens de binnenflap komt symbolenkenner Langdon aan in het Guggenheim Museum om kennis te nemen van 'een ontdekking dat het karakter van de wetenschap definitief zal veranderen'. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Kirsch, die zijn bezoekers een verbazingwekkende wetenschappelijke doorbraak belooft. Maar de avond verloopt niet zoals in de draaiboeken stond en Langdon moet, samen met Ambra Vidal, vluchten voor zijn leven. Ze komen aan in Barcelona om een wachtwoord te achterhalen waarmee Kirsch geheim alsnog kan worden geopenbaard. En dan zijn er ook nog duistere krachten aan het werk die er alles aan doen om Langdon en Vidal te kunnen stoppen.
Dan Brown weeft volgens de uitgever in Oorsprong wederom een mozaïek van codes, wetenschap, religie, geschiedenis, kunst en architectuur tot een mogelijke nagelbijter. 'Maar er wordt een frisse draai gegeven aan de stijl die zijn handelsmerk werd doordat nu moderne kunst en innovatieve technologie een belangrijke rol spelen. Hiermee wordt aan zijn schrijverschap een nieuwe dimensie toegevoegd.'

In de vandaag geüploade trailer (zie hieronder) worden locaties en thema’s zichtbaar. De thrillers van Dan Brown zijn in 56 landen uitgegeven en er werden meer dan 200 miljoen boeken van verkocht. In Nederland en België zijn meer dan 5 miljoen exemplaren in Nederlandse vertaling over de toonbank gegaan. Nieuws over Oorsprong van Dan Brown is met ingang van deze week te volgen via www.lsamsterdam.nl/nieuwe-dan-brown


De trailer:


Geen opmerkingen: