07 juni 2017

Lintjes en zo (nieuws, 2017)


Deon Meyer opent foto-expositie op SchipholDeon Meyer, de auteur van het geschenkboekje van de Spannende Boeken Weken, heeft gisteren op Schiphol een tentoonstelling geopend met foto's die hij zelf heeft gemaakt. De Zuid-Afrikaanse auteur was even daarvoor geland op de nationale luchthaven. 

Op de foto's zijn verschillende Zuid-Afrikaanse landschappen te zien. Sommige van de foto's stonden eerder op de covers van zijn boeken. Bij iedere foto is een fragment te lezen uit een van de boeken.

Deon Meyer maakte de beelden in het kader van de Spannende Boeken Weken. De auteur schreef het Geschenkboek voor de editie van dit jaar: De Vrouw in de Blauwe Mantel.

Op de foto heft Meyer (midden) het glas. Hij wordt geflankeerd door CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer (links) en Peter R├Âmer, voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, helpt zijn Zuid-Afrikaanse collega een handje. De expositie is tot en met 25 juni te zien op Schiphol en in nog tien andere bibliotheken in het land.

foto: Chris van Houts

Geen opmerkingen: