05 juni 2017

Gesignaleerd 418 (nieuws, 2017)

Erica Ferencik - Nacht op de rivier'Ik ben gefascineerd door wat er gebeurt als de beschaafde wereld botst met de wilde natuur.' Aldus de Amerikaanse auteur, scenarist en stand-upcomedian Erica Ferencik (1958). Ze liet haar fantasie de vrije loop en vroeg zich af wat de gevolgen zouden zijn als vier vriendinnen tegenover elkaar zouden komen te staan terwijl ze een desastreus weekend wildwaterkanoën probeerden te overleven. Het resultaat is te lezen in Nacht op de rivier die 6 juni bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt.

Wini heeft geen behoefte aan een avontuur. Na een moeizame scheiding en het verlies van haar geliefde broer wil ze alleen maar samen zijn met haar drie beste vriendinnen. 

Maar de energieke Pia heeft andere plannen. Plannen voor een weekendje adrenalineverhogend, adembenemend wildwaterkanoën in de wildernis van Maine. Vijfduizend vierkante kilometer afgelegen natuur. Alleen maar bergen, rivieren en frisse lucht. Geen telefoonbereik. Geen mensen. Geen hulp… Dan pas kom je erachter wie je echte vrienden zijn.


Erica Ferencik
studeerde aan Boston University en schreef onder andere voor The Boston Globe. Ze deed tien jaar lang stand-upcomedy in clubs in New York en Boston en leverde in de beginjaren teksten voor de talkshow van David Letterman.

Geen opmerkingen: