21 juni 2017

Wordt verwacht 408 (nieuws, 2017)

De controle verliezen


Met haar debuut Het stel van hiernaast stond ze vorige week nog op plek 15 in de New York Times bestsellerlijst. En ook in Groot-Brittannië doet de ex-advocaat Shari Lapena het goed. Eind volgende maand ligt de Nederlandse vertaling van haar tweede thriller, Een vreemde in huis, in de winkel.

Ook haar tweede laat zich plaatsen in de categorie domestic noir. Ging haar eersteling nog over het vertrouwen dat je in je buren kunt stellen, in haar opvolger vormt een gevalletje van geheugenverlies en wantrouwen vanuit je naaste omgeving een gevaarlijke combinatie.

Wat als je mogelijk iets verschrikkelijks hebt gedaan en je kunt het je niet herinneren? Je wordt wakker in het ziekenhuis, zonder enig idee hoe je daar beland bent. Ze zeggen dat je een ongeluk had; je verloor de controle over je stuur terwijl je veel te hard reed in een gevaarlijke buitenwijk.

De politie start een intensief onderzoek en gaat ervan uit dat je iets in je schild voerde. Maar je echtgenoot weigert dat te geloven, je beste vriendin twijfelt en zelfs jij kunt niet achterhalen wat er die nacht gebeurd is...

Shari Lapena (1960) was werkzaam als advocaat en docent Engels voor ze begon met het schrijven van romans. Het stel van hiernaast is haar thrillerdebuut en werd verkocht aan 23 landen. Lapena woont in het Canadese Toronto.

Geen opmerkingen: