22 augustus 2012

Wordt verwacht 315 (nieuws, 2012)

ALLE BALLEN OP VAN RIJN

De nog jonge uitgeverij Marmer (in 2009 gestart) heeft met het aantrekken van auteur Linda van Rijn een goudmijntje aangeboord. Ook deze week staat de onder pseudoniem werkende schrijver met drie vakantiethrillers in de Bestseller 60, opnieuw één meer dan millionseller Suzanne Vermeer.

In de najaarsbrochure van Marmer speelt uitgever Marc van Gisbergen dan ook alle ballen op Van Rijn. Marmer brengt meer thrillerauteurs op de markt, zoals Robin E. Flennok, Roel Thijssen aka Peter Marx, en Kevin Guilfoile, maar die worden ergens op een pagina achterin vermeld.

Nee, het gaat om Van Rijn en dat zal de lezer nog merken ook. Marmer belooft een uitgebreide pr-campagne als Van Rijns nieuwe thriller, 'Winter Chalet' op 29 november 2012 wordt gelanceerd. Een kleine twee maanden eerder dan concurrente Vermeer die op 15 januari 2013 met 'haar' winterthriller komt, getiteld.... 'Chalet'.

Kiest Vermeer in Chalet voor IJsland als plaats delict, Van Rijn houdt het op Oostenrijk. In Kirchberg kunnen de vriendinnen Isa, Chantal, Karen en Annemieke eindelijk weer eens tijd met elkaar doorbrengen. Isa is niet zo lang geleden gescheiden, ook Chantal maakt een moeilijke periode door in haar huwelijk en vrijgezelle Karen verlangt zo langzamerhand naar wat vastigheid. Annemieke is de enige die gelukkig lijkt in haar kinderloze huwelijk.

De gezellige skivakantie verandert in een nachtmerrie als totaal onverwacht en zonder aanwijsbare reden een van de vriendinnen een gewelddadige dood sterft. Rechercheur Günter Wolfsberg van de politie in Kirchberg start een onderzoek. Hij verhoort alle vriendinnen en ontdekt dat onder het oppervlak van hun vriendschap de nodige spanningen schuilgaan. De uitkomsten van de verhoren wijzen in één richting, maar de vraag rijst of de dader wel in die hoek moet worden gezocht.

Dat Linda van Rijn een pseudoniem is werd eerder door haar uitgever erkend. De foto van de auteur is van een model die van een fotosite werd gehaald. Of ze daadwerkelijk in 1974 in Harmelen werd geboren, literatuurwetenschappen heeft gestudeerd en werkzaam is in de reisbranche: wij wagen het te betwijfelen.

Geen opmerkingen: