21 augustus 2012

Gesignaleerd 156 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

DUSTIN THOMASON - 21-12

Bij uitgeverij A.W. Bruna is vandaag verschenen '21-12' van Dustin Thomason, een thriller over het einde der tijden die volgens een al weer achterhaalde Maya-kalender op 21 december van dit jaar zou aanvangen.

Antropologe Chel Manu kan haar geluk niet op als zij een oude, onbekende Mayacodex in handen krijgt. Maar dan sterft de man van wie zij de tekst kreeg een gruwelijke dood. Als meerdere patiƫnten zich melden met dezelfde verschijnselen blijkt het om een dodelijk virus te gaan.
Los Angeles wordt in quarantaine geplaatst en viroloog Gabriel Stanton en zijn team moeten een geneesmiddel ontwikkelen voordat deze miljoenenstad, en wellicht de hele wereld, ten onder zal gaan aan deze epidemie.

Intussen is Manu bezig met de vertaling van de Mayatekst en komt zij erachter wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Want hoe kon het beschaafde Mayarijk zo plotseling aan zijn einde komen? En ligt hierin misschien de sleutel die Stanton nodig heeft voor het afwenden van het einde van de wereld?

Dustin Thomason is de auteur van de thriller 'Een Venetiaans geheim', die hij samen met zijn jeugdvriend Ian Caldwell schreef. Dit debuut werd in meer dan 25 talen vertaald en er werden meer dan 4 miljoen exemplaren van verkocht.

Dustin Thomason - 21-12. Vertaling: Riek Borgers & Sarin Roquas. Uitgeverij A.W. Bruna, 272 pag., € 19,95. ISBN: 978 94 005 0149 2

Geen opmerkingen: