20 augustus 2012

Wordt verwacht 312 (nieuws, 2012)

RECHERCHEUR DA VINCI

Wat gebeurt er als Leonardo da Vinci en Niccolò Machiavelli samenwerken om een seriemoordenaar te ontmaskeren? Het antwoord op die vraag ligt volgens uitgeverij De Bezige Bij verscholen in de literaire thriller 'Het duivelse lot' van Michael Ennis dat in oktober 2012 in de Nederlandse boekhandel ligt.

Het Italië van de renaissance is een plek waar politiek en moord hand in hand gaan. De beruchte Borgiapaus Alexander VI verplicht in 1502 de courtisane Damiate om uit te zoeken wie zijn onwettige zoon heeft omgebracht. Damiate trekt er op uit en ontmoet een obscure Florentijnse diplomaat, Niccolò Machiavelli, en een excentrieke ingenieur, Leonardo da Vinci.

De jacht op de moordenaar verandert gaandeweg in een dodelijk schimmenspel. Terwijl de ene na de andere vreselijk verminkte jonge vrouw wordt ontdekt, besluiten Machiavelli en Da Vinci hun krachten te bundelen en Damiata te helpen. Ze reizen door Italië en belanden in een labyrint van bijgeloof, leugens en erotische obsessie. Om de moordenaar te vinden en zelf te overleven moeten ze een waarheid achterhalen die de loop van de westerse geschiedenis zal veranderen: het geheim dat verborgen zit in De heerser, het beroemdste boek van Niccolò Machiavelli.

De Amerikaanse schrijver Michael Ennis doceerde kunstgeschiedenis aan de University of Texas en werkte als onafhankelijk curator. Hij schreef eerder twee historische romans: The Duchess of Milan (1989) en Byzantium (1992).

Geen opmerkingen: