13 augustus 2012

In West End (nieuws, 2012)

BRONZEN BOEK VOOR TONEELSCHRIJFSTER CHRISTIE

Het bestuur van de City of Westminster heeft het groene licht gegeven voor de plaatsing van een monument ter ere van Agatha Christie. Het beeld, ontworpen door Ben Twiston-Davies komt te staan in het hart van de Londense wijk Covent Garden. De locatie, in het centrum van het theaterdistrict van de Britse hoofdstad, was uitgekozen om daarmee de bijdrage te onderstrepen die Christie heeft geleverd aan het theater: ze was de eerste vrouwelijke toneelschrijver van wie drie stukken tegelijk werden opgevoerd in West End. Christies 'The Mousetrap' is het langstlopende toneelstuk ter wereld.

Het 2,5 meter hoge bronzen monument heeft de vorm van een gigantisch geopend boek. In het midden komt een buste van de auteur, met details uit haar leven en werk afgebeeld op de cover.

,,Het monument is geïnspireerd door het feit dat zij 's werelds bestverkopende schrijver is, met vier miljard verkochte boeken'', aldus Twiston-Davies in The Guardian. Omdat Christies werk in veel landen is uitgebracht, worden ook boektitels in veel verschillende talen - ook in braille - afgebeeld. Het monument wordt onthuld op 25 november, ter ere van de zestigste verjaardag van 'The Mousetrap'.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: