03 augustus 2012

Gesignaleerd 154 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

ÅKE EDWARDSON - VERLOREN ZIEL

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 7 augustus 'Verloren ziel', een nieuwe thriller van de Zweedse schrijver Åke Edwardson. Hoewel, nieuw? Edwardson schreef de thriller in 1995. 'Verloren ziel' is dan ook zijn tweede, de opvolger van het debuut 'Allen die gestorven zijn'.

In Göteborg worden kort na elkaar drie identieke moorden gepleegd. Politie-inspecteur Sten Ard krijgt hulp van zijn vroegere collega Jonathan Wide, die als privédetective is ingeschakeld bij de verdwijning van het eerste moordslachtoffer.

Tegelijkertijd wordt de middenstand van Göteborg geteisterd door racistische aanslagen. Die worden onderzocht door de jonge, verbeten rechercheur Kajsa Lagergren. Wanneer haar speurwerk haar onbedoeld dicht bij de drievoudige moordenaar brengt, neemt de zaak een dramatische wending. Wide en Ard moeten al hun kennis en ervaring inzetten om te achterhalen wie de moordenaar is, waar hij zich bevindt, en wat hij met Kajsa heeft gedaan.

Åke Edwardson woont in Göteborg met zijn vrouw en twee dochters. Na zijn studie literatuurwetenschappen begon hij als freelance journalist voor verschillende dagbladen te schrijven. In de jaren tachtig werkte hij een tijd lang als persvoorlichter voor de Verenigde Naties in het Midden-Oosten en sindsdien bezoekt hij dat gebied regelmatig. Åke Edwardson is naast schrijver ook hoogleraar journalistiek aan de universiteit van Göteborg. Van zijn boeken - die in twintig talen werden vertaald - zijn inmiddels wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

Åke Edwardson - Verloren ziel. Vertaling: Elina van der Heijden, Wiveca Jongeneel. Uitgeverij A.W. Bruna, 248 pag., € 19,95. ISBN: 978 94 005 0133 1

Geen opmerkingen: