08 augustus 2012

Gesignaleerd 155

vers van het mes!

MARI JUNGSTEDT - GEVAARLIJK SPEL

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 14 augustus 'Gevaarlijk spel', een nieuwe thriller van de Zweedse Mari Jungstedt. Over de duistere kant van de modellenwereld.

Wanneer middelbare scholiere Jenny Levin door een scout van een modellenbureau wordt ontdekt, draait haar leven ineens om glamour en feestjes met bekende Zweden. Maar Jenny blijkt als kersvers model niet immuun te zijn voor de valkuilen van het beroep: ze raakt geobsedeerd door eten en dun blijven en ze begint een affaire met een oudere modefotograaf, Markus Sandberg.

Wanneer Sandberg na afloop van een fotosessie op Gotland wordt aangevallen door een onbekende, wordt Jenny's droomwereld wreed verstoord: er blijkt een moordenaar actief in de omgeving van het modellenbureau. Voor de Gotlandse commissaris Anders Knutas en zijn collega Karin Jacobsson begint daarmee een lange en ingewikkelde zaak waarin ze alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat Jenny het volgende slachtoffer wordt.

De thrillers van Mari Jungstedt (1962) spelen zich af op en rond Gotland en draaien om een vaste cast van personages: commissaris Anders Knutas, zijn collega Karin Jacobsson, de journalist Johan Berg en diens grote liefde Emma Winarve. Sinds 2003, toen Die je niet ziet in Zweden uitkwam, schrijft Jungstedt elk jaar een nieuw deel. Al haar boeken zijn of worden verfilmd voor de Duitse televisie en door ZDF uitgezonden. Mari Jungstedt doet voor elk nieuw boek uitvoerig onderzoek.

Mari Jungstedt - Gevaarlijk spel. Vertaling: Neeltje Wiersma. Uitgeverij A.W. Bruna, 302 pag., € 17,95. ISBN: 978 90 229 9928 8

Geen opmerkingen: