09 september 2008

Knappe timing (nieuws, 2008)

PRESIDENTSVERKIEZING ALS DECOR VOOR THRILLER

Met nog een kleine twee maanden te gaan voordat duidelijk is wie de komende president van de Verenigde Staten wordt, Barack Obama of John McCain, komt de Amerikaanse bestsellerauteur Michael Palmer mooi op tijd met een thriller over de 'elections'. De thriller heet 'De lijfarts' en wordt uitgegeven door A.W. Bruna.

In zijn veertiende thriller verhaalt Palmer over Gabe Singleton, huisarts in een provinciestadje. Op een dag vraagt zijn oude vriend Andrew Stoddard, tegenwoordig president van de Verenigde Staten, hem om hulp. Stoddards lijfarts is verdwenen en Gabe moet zijn plaats innemen.

In het Witte Huis aangekomen ontdekt Gabe dat er meer aan de hand is. Iemand vergiftigt de president en deze wordt langzaamaan krankzinnig. Met de verkiezingen in aantocht gaat Gabe op zoek naar antwoorden, terwijl het leven van de president op het spel staat.

Palmer heeft van niet de minsten een 'blurb', een wervende uitspraak voor achterop het boek, weten los te peuteren. Zo zegt dr. E. Connie Mariano, arts in het Witte Huis van 1992 tot 2001 over 'De lijfarts': ,,Een onweerstaanbaar realistische, angstaanjagende thriller die iedere arts die werkzaam is in het Witte Huis de stuipen op het lijf zal jagen.''

En oud-president Bill Clinton vindt Palmers boek 'een opwindende thriller vol verrassingen'. ,,'De lijfarts' beschrijft de intense atmosfeer van het Witte Huis en maakt goed duidelijk wanneer het 25ste Amendement (wanneer een president niet bij machte is zijn functie te vervullen, red.) op de Amerikaanse grondwet in werking kan treden. Ik heb er enorm van genoten.''

Bestsellerauteur Michael Palmer schreef onder meer de thrillers 'Een gestolen leven', 'Vaccin' en het verfilmde 'Extreme Measures'. Zijn boeken zijn in 35 talen vertaald. Hij heeft meer dan twintig jaar als arts gewerkt en is nu mededirecteur van het Massachusetts Medical Society's Physician Health Program.

Geen opmerkingen: