12 september 2008

Weer zin (nieuws, 2008)

DE BEST VERKOCHTE APPEL

'Meer dan 50.000 exemplaren verkocht', meldde Anthos in de najaarsbrochure over 'Schone handen', de eerste thriller van René Appel (1945) die bij deze uitgeverij verscheen. Nu wordt dat aantal naar beneden bijgesteld. ,,Vorig jaar maakte René Appel met de thriller 'Schone handen' de overstap naar uitgeverij Anthos. Het is met 40.000 exemplaren zijn best verkochte titel tot nu toe'', schrijft de pr-afdeling deze week in een mail om recensenten alvast op te warmen voor Appels nieuwste thriller, 'Weerzin'.

Een gat van tienduizend exemplaren. Megabestsellerauteur James Patterson zou er zijn schouders over ophalen, voor de gemiddelde Nederlandse thrillerschrijver maakt het nog wel degelijk verschil. Hoe dan ook, als we Anthos moeten geloven, heeft René Appel nog nooit zo veel verkocht sinds hij Prometheus verruilde voor Anthos.

In Appels thriller 'Weerzin' die in oktober verschijnt, draait net als in zijn vorige werk alles om personen die zich onvermijdelijk en op een herkenbare wijze in de nesten werken, stelt de uitgeverij. ,,Een verkeerde stap is voldoende om een reeks gebeurtenissen in werking te zetten, die uiteindelijk fataal blijken te zijn.''

De inhoud: Hotelmanager Niels Hulzeboom is gelukkig getrouwd, maar als hij hopeloos verliefd wordt op zijn nieuwe assistente zet hij alles op het spel. Bovendien zijn er financiële problemen rond het hotel die de crisis verergeren. Hij raakt verstrikt in emotionele conflicten en zakelijke ruzies. Dan begaat hij een fatale fout.

Geen opmerkingen: