25 september 2008

666 (nieuws, 2008)

'THE DA VINCI CODE' EIST SLACHTOFFER

De film 'The Da Vinci Code' gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, heeft zijn eerste slachtoffer geëist. In Rome werd een 68-jarige priester neergestoken door een 25-jarige man die zichzelf de Antichrist noemt.

De priester, Caino Calitri, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De bejaarde man heeft veel bloed verloren en artsen kunnen niet garanderen dat Calitri het gaat redden. De geestelijke werd meermaals in zijn hals en nek gestoken. In zijn broekzak vond de politie een briefje met opschrift 'dit is slechts het begin'. En het getal 666, het teken van de antichrist.

Drie anderen hadden de priester proberen te helpen nadat hij werd neergestoken, maar kregen daartoe geen kans. Ook zij werden aangevallen. De politie kon de man uiteindelijk arresteren. Bij hem thuis vonden de agenten notities en een briefje waarop Marco Luzi zichzelf Antichrist noemt. Bovendien had Luzi de nacht voor de aanslag de film 'The Da Vinci Code' op televisie gezien. Hetgeen zijn inspiratiebron vormde, verklaarde hij. In zijn appartement vond de politie meerdere objecten die ook figureren in de roman van Dan Brown, waaronder een afbeelding van het fresco 'Het laatste avondmaal' van Leonardo Da Vinci.

Het thema van de antichrist en het fresco van Da Vinci staan centraal in de bestseller van Brown en zijn verfilming. Veel christenen nemen aanstoot aan het plot dat stelt dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en dat hun nageslacht tot op vandaag voortleeft. Een door het Vaticaan beschermd geheim genootschap zou dat altijd geheim hebben willen houden.

(Bron: De Telegraaf, katholieknederland.nl; foto: scène uit de film 'The Da Vinci Code')

Geen opmerkingen: