08 september 2008

Florentijns monster (nieuws, 2008)

CRUISE VERFILMT PRESTON-THRILLER

Acteur Tom Cruise en productiemaatschappij United Artists gaan samen de thriller 'The Monster of Florence' maken. Dat zegt de Amerikaanse schrijver Douglas Preston, die samen met zijn Italiaanse vakgenoot Mario Spezi het gelijknamige boek schreef waarop de film gebaseerd zal worden. Cruise zal de film gaan produceren en zeer waarschijnlijk de hoofdrol gaan spelen.

'The Monster of Florence' gaat over een serie van acht dubbele moorden die tussen 1968 en 1985 plaatsvonden in en rond de Italiaanse stad Florence. Er wordt gedacht dat deze door één en dezelfde persoon zijn gepleegd; een dader is nooit gepakt. Het boek is al eens eerder verfilmd in 1986: 'Il Mostro di Firenze'. Dit was echter een volledig Italiaanse productie. De serie moorden is ook de inspiratie geweest voor het boek 'Hannibal' van Thomas Harris, dat verfilmd is in 2001 met Anthony Hopkins in de hoofdrol.

Het script zal worden geschreven door Chris McQuarry, die tevens het scenario van 'Valkyrie' (ook met Cruise), geschreven heeft. Cruise zal zeker gaan produceren en laat zijn beslissing over of hij al dan niet gaat meespelen afhangen van de kwaliteit van het script. Welke rol hij dan precies zou gaan vertolken is nog onbekend: het gaat waarschijnlijk om de rol van de politie-inspecteur die belast is met de zaak.

Mario Spezi schreef als journalist artikelen over de reeks moorden en raakte geobsedeerd door de misdrijven. Preston raakte betrokken toen zijn familie een boerderij kocht in de omgeving van een van de moordlocaties. De twee verdiepten zich zo fanatiek in de zaak dat de politie Spezi uiteindelijk als verdachte ging beschouwen en Preston aan een verhoor onderwierp.

(Bron: Variety, Movie-Alert.nl)

Geen opmerkingen: