27 september 2008

Geen windeieren (nieuws, 2008)

BELLICHER REVISITED?

Komt Michael Bellicher terug in een nieuwe thriller van Charles den Tex of niet? Uitgeverij De Geus houdt in een 'advertorial' in NRC Handelsblad nog even een slag om de arm. Zeker is dat de drievoudig winnaar van de Gouden Strop in de nazomer van 2009 met een nieuwe thriller komt, waarin, aldus De Geus, ,,wellicht Michael Bellicher weer de spil wordt.'' Let vooral op het woordje 'wellicht'...

Voor wie Michael Bellicher een totaal onbekende naam is: Charles den Tex introduceerde deze erudiete, sociaal wat onhandige man in zijn thriller 'De macht van meneer Miller' uit 2005. Bellicher werkt zich in de nesten als hij zichzelf op zijn kantoor insluit en ongewild getuige is van iets wat hij nooit had mogen zien. Vanaf dat moment wordt Bellicher steeds verder in het nauw gedreven. Tijdens zijn vlucht stuit hij voortdurend op ene 'meneer Miller', iemand die alles over hem lijkt te weten. Met deze thriller sleepte Den Tex zijn tweede Gouden Strop in de wacht. Zijn eerste ontving hij voor 'Schijn van kans' (2002).

In de dit jaar verschenen thriller 'CEL' speelt Bellicher opnieuw de hoofdrol. Dit keer wordt hij slachtoffer van identiteitsroof. Zijn persoonsgegevens worden misbruikt en dat heeft verstrekkende gevolgen voor Bellicher. Met 'CEL' won Den Tex zijn derde Gouden Strop en dat had een groot effect op de verkoop, aldus De Geus. Tot dusver zijn er 45.000 exemplaren van het boek verkocht.

De aandacht voor allerlei vormen van identiteitsroof heeft geleid tot een onderzoek naar de mate waarin onze privacy wordt bedreigd. Het tv-programma Zembla wijdt op 9 november een uitzending aan het fenomeen. Rond die tijd wordt een onderzoeksrapport aangeboden aan de ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Ter Horst (Binnenlandse Zaken). In de Zembla-uitzending is ook een rol voor Charles den Tex weggelegd.

Geen opmerkingen: